Over een tragisch einde, een nieuw begin en alles daar tussenin.

Lente! Bijna iedereen heeft er zin in. Aan de natuur te zien komt alles weer tot leven. Tijd voor een nieuw begin. Of een tragisch einde.

In de nacht van 20 op 21 maart kwamen Mandy Kelly (34) en haar man Scott (42) en twee van hun vier kinderen (9j en 10 maanden) om bij een brand in hun woning. Hun dochter van 17 en zoon van 12 overleefden de brand, samen met Scotts moeder die met brandwonden naar het ziekenhuis werd gebracht.

17457621_10155077049342359_3612417564952489992_n (1)

Mandy was een gekende blogster die schreef op Worshipfull Living en voor Good Morning Girls. Maar ze was ook de coördinator van de leidersgroep van Good Morning Girls oftewel de plek waar alle leidsters die de online Bijbelstudies deden verzamelden. Studiemateriaal, instructievideo’s, aanvullende blogs en gebedsverzoeken en praktische vragen werden allemaal in de groep gedeeld. Voor velen van ons Mandy ook een soort mentor.

Getuigenis

Deze morgen stond ik te strijken en ondertussen naar een preek te luisteren waarin het verhaal verteld werd van een Roemeense predikant die ergens in de jaren ’80 gevangen genomen was omdat hij christen was. De man werd ’s morgens vroeg uit zijn cel gesleurd voor een ondervraging en met de dood bedreigd.

Hij antwoordde dat dreigen met de dood een wapen van zijn vervolgers was, maar dat het voor hem zelf ook een wapen was. Als hij zou sterven omwille van zijn geloof zou aan elke notitie of cassettebandje van een preek van hem bloed hangen. Mensen zouden de preken opnieuw beluisteren. Want als deze man er zijn leven voor gaf, dan moet die boodschap toch waar zijn?

Zijn dood zou alleen meer aandacht voor het evangelie en de verspreiding daarvan betekenen.

De man werd prompt vrijgelaten en naar huis gestuurd.

Stel je voor dat de dood ervoor zorgt dat het evangelie nog meer aandacht krijgt!

Na het overlijden van Mandy stonden de plaatselijke kranten vol met nieuwsberichten over haar gezin. Mensen deelden massaal een filmpje van Mandy met als titel “How you finish matters” dat ondertussen als 60.000 keer bekeken is.
En Mandy’s getuigenis ging verder toen verschillende kranten een artikel deelden met als titel: House fire victim’s blog paints picture of woman in love met family, her faith.

Mandy Testimony

Ook na haar dood heeft Mandy nog een enorme impact op het leven van velen mensen. Honderden, duizenden…worden bereikt met het evangelie door het getuigenis van Mandy en Scott.

Je kunt niet anders dan nadenken over de volgende vragen:

 • Wat is er nu echt belangrijk in het leven? De bouw van mijn huis? Die reis die ik wil maken? Die carrière? Het aanzien van andere mensen? Iemand zijn? Iets worden? Zijn we er ons nog van bewust dat ons enige doel in dit leven is om God eer te geven?
 • Als ik morgen niet meer wakker word, welk getuigenis laat ik dan na aan mijn naasten? Mijn familie, mijn vrienden, de mensen van de kerk, kennissen, leerkrachten en medeleerlingen, collega’s,…
 • En welk getuigenis laat ik na op mijn sociale media? Brengen mijn Facebook, Twitter, Pinterest, Instagram, … mensen dichter bij Jezus?

Rouwen

Occasionally weep John Piper

Je gaat je automatisch afvragen wat jouw doelen zijn in het leven.
In de kerk zei iemand gisteren nog dat we voor onszelf doelen moeten stellen voor ons geestelijk leven. Geestelijke groei waar we naartoe willen werken.
Dat doel is zoveel belangrijker dan alle andere doelen!

Als je drie jaar met hart en ziel voor Good Morning Girls werkt, komt automatisch de vraag: hoe gaat GMG nu verder? Kunnen we verder zonder Mandy? En hoe gaat dat er dan uit zien?

Ik heb er nood aan om mij even terug te trekken. Ik had niet het gevoel dat ik op dit moment nog veel te bieden had aan mijn studiegroep, dus ik heb Good Morning Girls België even stil gelegd tot juni.

Daarnaast heb ik mijn Facebook gedeactiveerd.
Ik kan niet om met de eindeloze stroom aan berichten, die vaak – laat ons eerlijk zijn – nergens over gaan.
Er zijn veel meer berichten die ons (geestelijk) naar beneden trekken dan dat ze ons opbouwen.

Als je rouwt en nadenkt over het leven, dan lijken veel dingen zo zinloos. Een en al vluchtigheid (zie Prediker)

Mandy Life Verse

Mandy’s levensvers was Psalm 27:4:

Eén ding heb ik van de HEERE verlangd, dát zal ik zoeken:dat ik wonen mag in het huis van de HEERE, al de dagen van mijn leven, om de lieflijkheid van de HEERE te aanschouwen en te onderzoeken in Zijn tempel.

Dat zal ik – tijdens mijn rustperiode – zoeken. 
Dank aan Eveline, mijn GMG maatje, voor de ruimte om samen te rouwen.

In Hem verbonden,
(en niet helemaal onbereikbaar)

Evie

11 thoughts on “Over een tragisch einde, een nieuw begin en alles daar tussenin.

 1. Zoals je zegt, Mandy heeft een boel bij ons los gemaakt. Ik had niet verwacht dat haar dood mij zou aan het denken zou zetten. Ik ben trots op je hoe je ermee omgaat. Kan niet wachten tot het juni is zodat wij weer samen aan GMG Belgie en GMG NL verder kunnen werken. Ook dat is een eer betoon aan onze lieve Mandy.

  Stekte, je kunt niet geven zonder zelf zo nu en dan te nemen.
  Blijf dichtbij je Maker.

  Je GMG zus.

  Like

  1. Dankjewel Amanda! Ik merk dat een paar dagen zonder Facebook al rust brengt. Gewoon omdat ik meer ruimte heb in mijn hoofd voor gedachten van de Heer en niet van mensen. Dat klinkt misschien raar, maar je loop automatisch minder na te denken over status updates en de stukken die ik in Korinthiërs las gisteren bleven beter hangen.

   Liked by 1 persoon

 2. Ik had geen idee van jouw rouwperiode want ik lees dit nu pas. Ben ontroerd door het filmpje over Prediker 7 en geraakt door deze bijzondere vrouw, die jullie zeker zullen missen. Gods zegen gewenst.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s