Recensie: Biblejournaling werkboek Korinthiërs

Ik kreeg van Royal Jongbloed een werkboek voor Biblejournaling.

Biblejournaling is een echte trend. Je vindt 1001 ideeën op Pinterest en toch lijkt iedere vrouw het anders aan te pakken. Het werkboek is vrij klein, kleiner dan een A5-je en ook vrij dun. Heel makkelijk om mee op vakantie te nemen deze zomer!

Er zijn verzen in allerlei sierlijke lettertypes om in te kleuren, labeltjes om uit te knippen en hier en daar staan tips om Biblejournaling nog leuker te maken.
Probleem: ik ben niet zo’n fan van kleurboeken en als ik een tekening maak, kan jij het paard niet van de hond onderscheiden. Maar ik heb weinig of geen ervaring met Biblejournaling en wou dus graag eens zien wat er zo speciaal is aan deze (nieuwe) hobby.

Jammer genoeg kreeg ik het boekje op het verkeerde moment. Het arriveerde hier kort na het overlijden van mijn vriendin Mandy, waardoor mijn hoofd er eigenlijk echt niet naar stond om met dit boek bezig te zijn.

Maar op een rustige zondagmiddag ben ik toch aan de slag gegaan!
Als ik (met Good Morning Girls) een Bijbelboek bestudeer, maak ik gebruik van mijn Holmans Christian Study Bible, het Bijbel commentaar van Matthew Henry, de lessen van Look at the Book van John Piper, …
Ik heb in dit werkboek gedaan wat ik anders in mijn Bijbel doe: teksten (of woorden) markeren volgens een bepaalde kleurcode en notities maken in de kantlijn.

Het kost €8.95 en ik vind het zeker een aanrader voor iedereen die creatief is en er behoefte aan heeft om eens een volledig Bijbelboek te bestuderen. Eveline, mijn collega bij Good Morning Girls (Nederland) heeft het boekje ook. Zij vindt dat de uitgeverij eens zou moeten nadenken over een volledige journaling Bijbel.
Zo ver zou ik niet gaan, ik vind die kleine boekjes wel leuk en handig en budgetvriendelijk!
Van mij mogen er zo meer werkboekjes gemaakt worden! (Klik hier om te bestellen.)

Dank aan Royal Jongbloed voor de kans om kennis te maken met Biblejournaling.
Dit boekje geef ik graag als cadeau aan een vriendin of tiener als doopgeschenkje.

Ik ben er nog niet niet aan toe gekomen om effectief met stiften of kleurpotloden aan de slag te gaan.
Maar het boekje ligt op mijn bureau en ik ben er af en toe mee bezig!

Liefs,

Evie

 

 

3 thoughts on “Recensie: Biblejournaling werkboek Korinthiërs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s