Nieuwe online bijbelstudie en nieuws over Lintsjeskajee en Good Morning Girls.

Week 20, zeg mijn kalender. Hoeveel kan er veranderen in twintig weken. Of in één nacht.

We dachten dat 2017 het jaar zou zijn waarin we stilaan eens zouden beginnen rondkijken naar andere huizen. Maar we hielden ook de optie open om hier te blijven tot De Tweeling klaar was met de middelbare school. En Ene Tweelingzoon moet daar nog aan beginnen.

Twintig weken later leven we tussen de verhuisdozen en pendelen we heen en weer tussen twee huizen waarvan eentje steeds meer en eentje steeds minder op onze thuis begint te lijken.
Ene Tweelingzoon is ingeschreven in de middelbare school. Een heel andere school dat we in gedachten hadden, met een andere studierichting en dus ook andere mogelijkheden voor de toekomst.
Begrijp me niet verkeerd, we zijn heel tevreden met deze keuzes. Maar ons leven ziet er nu wel helemaal anders uit dan ik – sippend aan mijn glas champagne op 1 januari – had gedacht.

Ik ben niet geslaagd voor mijn rij examen. Als je verhuist – weg van de stad waar je familie woont en de scholen zijn – is dat niet bepaald een ideaal scenario. Hoe ik de periode tot het volgende examen ga overbruggen, is mij een raadsel. Ik zie wel hoe God het leid.

Wat ik wel voorzien had voor 2017 was de pauze bij Good Morning Girls. Aanvankelijk had ik het gevoel dat ik de enige zou zijn die even pauze nam. Ik zou de bijbelstudie bij het evangelie van Lukas nog afwerken en daarna de studies even stilleggen. Ik kon niet weten dat de oprichters van Good Morning Girls, Courtney Joseph, met hetzelfde idee rondliep.
In twintig weken kan veel veranderen, maar in één nacht nog meer! In de nacht van 20 op 21 maart overleed Mandy Kelly, verantwoordelijke voor de leidersgroep van Good Morning Girls, bij een brand in haar huis. Mandy, Scott en twee van de vier kinderen overleefden het drama niet.

Het overlijden van Mandy zorgde ervoor dat Courtney sneller dan verwacht besloot om Good Morning Girls stil te leggen.
Courtney besloot te stoppen met het maken van de studies, het bloggen en trok zich terug van de sociale media om tijd met God te kunnen doorbrengen. Ik deed hetzelfde.

Maar ik keerde sneller terug. De vrouwen in de studiegroep wilden toch graag samenblijven, dus opende ik een nieuwe groep. Morgen, 15 mei, starten we met het lezen en bestuderen van Psalm 119.
Deze studie neemt acht weken in beslag, tot 7 juli.

Hoe het daarna verdergaat met Good Morning Girls, weet ik niet. Ik wacht op nieuws van Courtney.

Ondertussen is het stil op Lintsjeskajee. Dat heeft vooral met de verhuizing te maken. Ik heb de tijd niet om te bloggen. En eigenlijk ook even geen zin.
Het overlijden van Mandy heeft mij diep geraakt. En net als Courtney zoek ik zoveel mogelijk de stilte op en probeer ik tijd met God door te brengen.

Soms is het nodig dat je je even terugtrekt om te herbronnen. Uit een lege mand kun je niet zaaien. Als je niks te schrijven hebt, blijf dan weg van de laptop. En pak je Bijbel!

Zin om mee te lezen met Good Morning Girls? Psalm 119 gaat over de liefde voor Gods Woord. We bespreken de Psalm in een gesloten Facebookgroep, enkel toegankelijk voor vrouwen. Het is een relatief kleine groep met een warme, vriendschappelijke sfeer. Meer weten? Stuur me dan gerust een berichtje op Facebook!

Bloggen doe ik voorlopig niet. Eerst verhuizen en De Tweeling door hun examens heen helpen.
Je thuis is je eerste bediening! Dat zegt Courtney altijd.

Tot gauw!

Evie

One thought on “Nieuwe online bijbelstudie en nieuws over Lintsjeskajee en Good Morning Girls.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s