Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder.

Ik had niet echt plannen voor 2017. Behalve stilletjes aan op zoek gaan naar een ander huis. Niet dat ik met plezier zou vertrekken uit het huis waarin in opgegroeid ben. Weg daar? En weg uit de stad? Ik heb het lange tijd niet voor mogelijk gehouden.
Ik kreeg het in de eerste helft van 2016 tijdens mijn stille tijd op het hart om te vertrekken, maar als ik terugkijk dan weet ik het eigenlijk al langer.

Het is niet dat God niet spreekt, het is dat ik soms proppen in mijn oren heb.

Jarig zijn pal in het midden van het jaar betekent dat je eigenlijk netjes om de zes maanden eens kan terugblikken en vooruit kijken. Anne deelde een persoonlijk verhaal op haar blog naar aanleiding van een tag die ze van iemand anders uit de christelijke bloggersgroep gekregen had. Ik vroeg om een berichtje met uitleg en Anne ging er vanuit dat ik de uitdaging aanvaardde.Tijd om eens terug te blikken en vooruit te kijken.

Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder

Zing

Januari 2017. We vonden veel sneller dan verwacht een andere woning. Ons huis was ook heel snel verkocht. Het begon me te dagen: vóór mijn verjaardag zou mijn leven er helemaal anders uit zien. Het overlijden van Mandy zorgde voor een tweede schok.
Ik heb Good Morning Girls België even helemaal stil gelegd, maar God bepaalt wat begint en wat eindigt en ik kreeg het vrij snel toch op het hart om terug een online Bijbelstudie te starten, zij het op een laag pitje.

Ik kon de begrafenisplechtigheid van Mandy via het internet bekijken. Daar hoorde ik voor het eerst het lied ‘Thy will be done’ van Hillary Scott.
Als ik dit lied hoor op Groot Nieuws Radio gaat de volumeknop helemaal open. Ik kan helemaal niet goed zingen, maar mijn hart zingt mee. Voorlopig nog niet zonder tranen, maar altijd gedragen door Hem.

I’m so confused
I know I heard you loud and clear
So, I followed through
Somehow I ended up here

Thy Will be done
Thy Will be done
Thy Will be done

I know you see me
I know you hear me, Lord
Your plans are for me
Goodness you have in store

Vecht – als een mama beer.

Ik heb even moeten vechten voor Ene Tweelingzoon, die het heel moeilijk had tijdens het laatste jaar op de lagere school en door het Centrum voor Leerlingenbegeleiding op een pad geleid werd dat alleen maar bergaf kon gaan.
We hebben als ouders even op onze strepen moeten staan. We hebben moeilijke keuzes gemaakt, maar we zien nu toch zijn toekomst op de middelbare school hoopvol tegemoet.

Soms komt de mama beer in mij eens naar boven. Deze week hebben we het afscheid van de lagere school gevierd met een feestelijke diploma uitreiking.

Huil – ben je snel geëmotioneerd?

Ja. Ik heb wel al wat tranen gelaten dit jaar. Ik kan janken om de dingen die ik losgelaten heb tijdens het verhuizen, om de pijn van anderen, omdat ik Mandy mis, omdat ik niet kan lachen om de manier waarop Good Morning Girls door de duivel aangevallen wordt, om mijn kind dat worstelt met gedachten die niet van de Heilige Geest komen.

Ik kan janken als ik heel erg boos ben. Dat betekent meestal dat het echt diep zit en dat er werk aan de winkel is om de situatie recht te trekken.

En ik heb meer dan eens tranen in mijn ogen tijdens het zingen van een lied in de kerk.
Bij het lied dat bij Mandy’s levensvers past, bijvoorbeeld. Of ‘Ik bouw op U’, mijn lievelingslied.

Aan de andere kant kan ik soms echt tranen hebben van de slappe lach.

Bid

Lach – wie maakt je aan het lachen?

Ik denk soms dat ik een apart gevoel voor humor heb, want ik kan slap gelachen zijn om dingen die manlief helemaal niet grappig vindt.
Mama humor : Ik draag ze niet, ik heb er zelf geen, maar Yoga Pants van Tim Hawkins is grappig!
Kerk humor : Hand Raising Church (alweer Tim Hawkins.)
Relatieproblemen? Potjes en dekseltjes… 

Werk – werk je om te leven of leef je om te werken?

Ik ben al bijna vijftien jaar thuis. Een bewuste keuze van ons beiden.
En neen, ik verveel me niet. Op Lintsjeskajee was het erg stil de laatste tijd, maar achter de schermen ben ik nog steeds bezig met het maken, leiden en vertalen van online Bijbelstudies voor Good Morning Girls. Vanaf 8 juli vlieg ik er weer in!

Als ik mijn rijbewijs gehaald heb, wil ik ook wel wat actiever worden in de gemeente.
Nu is dat heel moeilijk.

Maar ik steek best veel tijd in Good Morning Girls. Ik leer de Bijbel ook veel beter kennen hierdoor.
Neen, geld brengt het niet op. Maar ik kan me wel vinden in wat Ann Voskamp zegt:

You can want to smell the flowers and inhale deeply, you can want to make your moments make your days make something meaningful, that will last beyond the loud.

He makes the most of his work — who makes most of the gift of getting to do his work. Because this makes the most of the grace of God.

Bewonder – wie bewonder jij en waarom?

Ik had de laatste maanden niet zoveel vrije tijd, maar ik bracht ze wel graag door op het blog van één bepaalde vrouw waar ik veel bewondering voor kreeg.
Een vrouw die net als ik vindt dat thuis je grootste bediening ligt, dat het niet draait om geld en bezit, dat we te weinig tijd vrij maken voor gebed en theologie en dat een online platform toebehoort aan the one who withholds words from the public until they have gotten them right in the private.
Maar deze week Twitterde ze het volgende:

It’s easy to think the best of folks we hardly know. It’s a lot harder to hope all things for folks we do. But it’s real good when we do.

This might be the secret to finishing off the Christian as celebritything we’ve got happening these days too. But who knows. Just thoughts.

I need more folks in my life who are unimpressed by me—and still long-suffer with me—and fewer who think I’ve got anything worth saying.

Ik wil mensen niet op een voetstuk plaatsen, ik wil er ook niet op staan.

Dank aan Anne voor het doorgeven van de tag. Het was een stimulans om weer even op Lintsjeskajee bezig te zijn.

 

 

 

Aritha Vermeulen en Marc Volgers nemen de tag van mij over! Allen daarheen. Ik ben benieuwd.

5 thoughts on “Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder.

  1. Wat heb je dat prachtig verwoord. Heel open, eerlijk en kwetsbaar, ik ben er even stilt van. Dank voor het delen en ik hoop dat er nog meer blogs van jouw hand mogen verschijnen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s