Over Lintsjeskajee.

Lintsjeskajee

Lintsjeskajee is een woord dat ik las in een woordenboek met woorden en zegswijzen uit mijn geboortestad. Wij gebruiken hier nogal veel woorden die afgeleid zijn uit het Frans.
Cahier bijvoorbeeld: schrift, oefenboek, notitieboek. Vandaar dus de kajee.
En de lintsjes zijn de lijntjes.
Er bestaan ook rutjeskajees, maar daar schrijf ik niet graag in. Te druk.

Ik moest glimlachen toen ik dit woord las. Het past wel bij mij. Mijn bureau ligt vol met notitieboekjes met lijntjes. Vol ideeën voor blogs, notities bij preken, online bijbelstudies of citaten uit boeken die ik las en waar ik later dan weleens over zou bloggen. Wat dan niet gebeurde. Goede voornemen: geen lintsjeskajees meer kopen, want ze zijn zo verleidelijk in de winkel. Nog erger dan schoenen.

Lintsjeskajee is een nieuwe start. Een nieuw blog en koos bewust voor een naam in het dialect van mijn geboortestad, omdat we als gezin ook echt een nieuwe start gemaakt hebben, weg van de stad waar ik zo van hou.
We verhuisden dit voorjaar naar een ander dorp. Een ander huis, een andere omgeving. En vele veranderingen voor ons gezin.

Dat gezin? Dat bestaat uit een mama, een papa (De Chef) en een puberende jongenstweeling. (Ene Tweelingzoon en Andere Tweelingzoon.)
Hond en Konijn zijn ook mee verhuisd.

De activiteiten van Good Morning Girls België gratis online Bijbelstudies) zijn te vinden op hun nieuwe Facebookpagina : Good Morning Girls België.

En voor de rest zien we wel waar we uitkomen.

Liefs,

Evie